Aktualitások

Felsős farsang

 A felsős farsang programjait már előre meghirdette a szendvicsember, akinek „bőrébe” mi, DÖK tagok bújtunk. Szünetekben és óra közben cserélgettük egymás között a „csodálatos ruhánkat”, és az osztálytermekben meg az udvaron illegtünk-billegtünk a felsős diákok előtt. A plakát látta után mindenki várta már a farsangot!

Miután az 1-4. osztályosok elhagyták a tornatermet, a mi bulinkat a 8.-osok Michael Jackson tánca nyitotta. A következő program a táncverseny volt: keringő, rocky, twist és tuc-tuc kategóriában mérhették össze tudásukat az 5-6. és a7-8. osztályos tanulók. Nagyon sok jelentkező volt. De miért? Mert a DÖK tagok leleményességéből kifolyólag igen értékes nyereményekkel jutalmazták a győzteseket. A nyertes pár kapott egy oklevelet, aminek fölmutatásával mentesül egy dolgozat, vagy felelés alól. A 2. helyezetteknek – ha feledékenyek lennének -, nem számít a lecke- vagy felszereléshiány. A 3. hely megszerzőinek egy váltócipőmentes nap a díja.

A keringő a nyolcadikosoknak nem volt nagy kihívás, mert azzal nyitották az alsós farsangot, talán a rocky volt a legnehezebb. Míg a versenyzők a parketten igyekeztek a legjobban táncolni, addig nagyban ment a „szív küldi szívnek”, ami egy újítás volt: 5 szám közül lehetett választani, s ami a legjobban tetszett, annak a dalnak a sorszámát föl kellett írni egy piros szív alakú papírra, a feladó és a címzett neve után. Ezt vissza kellet rakni a szívekkel teli kosárba, és később számonként egyesítette Papp Ádám és Teréz néni. Amikor vége lett a táncversenynek és a zsűri tagjai: Detti néni, Teréz néni és Gábor bácsi összeültek tanácskozni, a DÖK javaslatára fölcsendült a „limbó- hintó, és a tömeg megindult, hogy kiderüljön ki a leghajlékonyabb, ki a limbó király/királynő. Mindenki nagyon kitartó volt, de a fél méter magasan lévő léc alatt csak Borbély Kincső tudott arccal fölfelé átbújni, így hát csak limbó királynőnk lett. Egy kis közös tánc után kihirdették, hogy kik állhatnak a táncverseny dobogójára. Majd fölolvasásra került az is, hogy ki kinek melyik számot küldi. Sajnos voltak, akik poénnak tartották, hogy tanárok nevében írnak. A legtöbben Aviciitól a Hey Brothert szánták barátaiknak.

Az a lényeg, hogy nagyon sokat táncolt együtt a 10-14 éves korosztály. Volt vonatozás körben, hupikék törpikék-tánc is, amit nem volt nehéz megtanulni, így mindenki könnyen részt vehetett benne. A tél elűzése (remélem sikeresen) fél nyolcig tartott, utána már csak azok maradtak, akik vállalták a takarítást, köszönjük nekik, csakúgy, mint mindenkinek, aki segített, hogy ez a farsang is emlékezetes maradjon.

 Rácz Eszter és S. Timi 7. osztályos tanulók, DÖK tagok 🙂